فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک
سال شانزدهم شماره 10 (پیاپی 79، دی 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/10/15
  • تعداد عناوین: 10
|
  • الهه اصلانی*، نوشین نقش، منیره رنجبر صفحه 1
    زمینه وهدف
    لوسمی میلوئیدی مزمن(CML)یک اختلال کلونال بدخیم سلول‎های بنیادی خون ساز است که منجر به افزایش سلول‎های میلوئید، سلول‎های اریتروئیدی و پلاکت‎ها در خون محیطی و هیپرپلازی در مغز استخوان می‎شود. این تحقیق به منظور بررسی اثر ضد سرطانی عصاره هیدروالکلی اندام‎های هوایی گیاه پونه در مرحله قبل از گل دهی بر روی لاین سلولیK562 به عنوان مدل لوسمی میلوئید مزمن صورت گرفته است. مواد و روش‎ها: در این مطالعه تجربی آزمایشگاهی، اندام‎های هوایی(برگ و ساقه) پونه از شهر افوس جمع آوری و با استفاده از روش خیساندن عصاره گیری شد. سلول‎های K562 کشت داده شد و با غلظت‎های عصاره(5/12-100میکروگرم بر میلی‎لیتر) و در فاصله های زمانی مختلف(24، 48 و 72ساعت)تحت درمان قرار گرفتند. سمیت سلولی عصاره پونه قبل از گل دهی علیه سلول‎های K562 لوسمی با استفاده از روش MTT برآورد شد. جذب با استفاده از دستگاه الایزا در طول موج 540 نانومتر اندازه‎گیری شد. بررسی داده ها با استفاده ازنرم‎افزار SPSS نسخه 15 و آنالیزیک طرفه ANOVA و آزمون توکی تست صورت گرفت p<0.001معنی دار در نظر گرفته شد. یافته ها: عصاره هیدروالکلی گیاه پونه در مرحله قبل از گل دهی، بالاترین اثرسمیت سلولی را در 50 IC50=میکروگرم برمیلی‎لیتر و 72 ساعت پس از تیمار، از خودنشان داد. به عبارت دیگر، عصاره هیدروالکلی گیاه پونه در مرحله قبل از گل‎دهی اثرسمیت سلولی وابسته به دوز وزمان را بر رده سلولی K562از خود بروز داده است.
    نتیجه گیری
    با توجه به اثرسمیت سلولی اندام‎های هوایی گیاه پونه در مرحله قبل از گل دهی برلاین سلولیK562، گیاه می‎تواند به عنوان یک کاندید بالقوه برای مطالعات بیشتر در مورد درمان سرطان لوسمی میلوئیدی مزمن در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: سیتوتوکسیک، ایماتینیب، لوسمی، پونه
  • مریم باعزم*، محمدرضا دارابی، سعید بابایی، رضا طالبی صفحه 11
    زمینه و هدف
    یکی از عوارض شیمی درمانی مختل کردن عملکرد گنادها و متعاقبا ناباروری می باشد. مطالعه حاضر تاثیراستفاده از یک هورمون آزاد کننده گنادوتروپین را در جلوگیری از عواض ایجاد شده توسط بوسولفان در موش های نابالغ را مورد بررسی قرار داد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مورد و شاهد لپرولید (8/3میلی گرم به ازای هر یک کیلوگرم وزن) قبل یا بعد از دریافت بوسولفان(40 میلی گرم به ازای هر یک کیلوگرم وزن) به موش های نر نابالغ تزریق شد. حیوانات یک یا دو دوز لپرولید را بعد از دریافت بوسولفان دریافت کردند، بین هر تزریق 4 هفته فاصله وجود داشت. 6 هفته بعد از آخرین تزریق پارامترهای اسپرم شامل: تعداد اسپرم ها و تحرک آنها بر اساس شاخص های سازمان بهداشت جهانی مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    در زمان بررسی، وزن بیضه ها در حیوانات دریافت کننده لپرولید افزایش یافت. در موش هایی که قبل از دریافت بوسولفان لپرولید دریافت کرده بودند درصد اسپرم ها با حرکت پیشرونده رو به جلو و اسپرم های ثابت به ترتیب افزایش و کاهش بافت(05/0≥p) اما بر حرکت غیر پیشرونده آنها تاثیری نداشت. در تحرک اسپرم در حیواناتی که بعد از دریافت بوسولفان لپرولید دریافت کرده بودند تغییری مشاهده نشد. تعداد اسپرم ها در موش هایی که قبل از دریافت بوسولفان لپرولید دریافت کرده بودند هم افزایش یافت ولی این افزایش تعداد به صورت معنی دار نبود(05/0≤p).
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد استفاده از لپرولید قبل از شروع درمان باعث بهبود حرکت اسپرم ها در موش های نابالغ می گردد.
    کلیدواژگان: بوسولفان، لپرولید، شیمی درمانی، پارامترهای اسپرم
  • محمودرضا باغی نیا*، سیدمهدی شریعت زاده، ندا باغی نیا صفحه 19
    چکیده:
    زمینه و هدف
    یکی از ریزمغذی های بحث برانگیز در زمینه سرطان پروستات کلسیم است، دریافت بیش از حد معمول(بالاتر از میزان رژیم نرمال) کلسیم از باعث افزایش خطر بروز سرطان پروستات خواهد شد ودر این میان اندازه گیری مقدار کلسیم خون کمک شایانی در بررسی ارتباط مذکور خواهد داشت.مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط بین PSA و کلسیم در مردان مبتلا به سرطان پروستات و هایپرپلازی خوش خیم پروستات انجام گردید. روش تحقیق: در این مطالعه، از میان مردان جامعه اراک به مدت 1سال از مناطق مختلف شهر 400 نفر که در آنها نمونه برداری پروستات انجام شده بود انتخاب و پس از این که معیارهای ورود به مطالعه در آنها مورد تایید قرار گرفت، سطح PSA و کلسیم خون آنها اندازه گیری شد.افراد مورد مطالعه شامل دو گروه دارای سرطان پروستات و دارای هایپرپلازی پروستات بودند. به منظور تعیین اختلاف میانگین بین گروه ها T-test و جهت تعیین PSA از کیت های PSA Assay و Tandem- وجهت اندازه گیری کلسیم خون از کیت پارس آزمون استفاده شد.
    یافته ها
    در هر دو گروه مورد مطالعه بین سن وکلسیم و PSA رابطه معنی داری یافت گردید، بطوریکه بین سن وکلسیم رابطه معنی دار منفی وبین سن و PSA رابطه معنی دار مثبت در هر دو گروه وجود داشت.میانگین PSA در گروه دارای سرطان و در گروه دارای هیپرپلازی پروستات به ترتیب 4/14±5/4و 1/9±8/3 و میانگین کلسیم در دو گروه مذکور به ترتیب01/1 ±7/8 و8/0± 4/8بود.بین میانگین سطح PSA و کلسیم در دو گروه مورد مطالعه ارتباط منفی معنی داری وجود داشت(05/0=α).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه ارتباط معنی داری بین میزان PSAو کلسیم فقط در مبتلایان به سرطان پروستات وجود دارد که با توجه به این مطلب با کنترل میزان کلسیم خون از طرق مختلف میتوان از آن به عنوان عاملی جهت غربالگری و کنترل سرطان پروستات استفاده نمود.
    کلیدواژگان: آنتی ژن اختصاصی پروستات، کلسیم، سرطان پروستات، هیپرپلازی پروستات
  • زهرا باوند، شیرزاد غلامی*، سهیلا هنری، بهمن رحیمی اسبویی، نگین ترابی، حامد برابادی صفحه 27
    مقدمه
    ژیاردیازیس از بیماری های شایع عفونی است که از نظر انگل شناسی پزشکی و بهداشت عمومی در کشور ما و بسیاری از کشور ها دارای اهمیت است. با توجه به اهمیت درمان این بیماری در مبتلایان بویژه وجود مقاومت انگل به داروهای شیمیایی، مطالعه حاضر جهت بررسی تاثیر نانو ذره طلا بر روی مرحله کیستی انگل ژیاردیا لامبلیا در شرایط آزمایشگاهی(In vitro) انجام شد.
    مواد و روش ها
    در مطالعه تجربی حاضر کیست های ژیاردیا از مدفوع های تازه آلوده از آزمایشگاه های بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی مازندران جمع آوری و با استفاده از روش ساکارز0.85 مولار تغلیظ و جداسازی شد. سپس نم.نه ها پس از شمارش با لام نئوبار در دمای 4 درجه سانتیگراد نگهداری شد. در بررسی حاضر نانو ذرات طلا در سه غلظت 05/0، 1/0، 3/0 میلی گرم/میلی لیتر تهیه و پس اثبات، اندازه ذرات تعیین گردید. سپس تاثیر غلظت های مختلف از نانو ذره طلا بر حیات کیست در زمان های 5،15،30،60 و 180 دقیقه در سه مرحله در مقایسه با گروه کنترل (مترونیدازول) مورد ارزیابی قرار گرفت. اطلاعات حاصل از مطالعه ثبت و به وسیله ازمون Tو کای دو ((Chi-square با استفاده از نرم افزارS SPS تجزیه تحلیل آماری شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از بررسی اثر کشندگی نانوذرات طلا در غلظت ها و زمان های برروی کیست ژیاردیا لامبلیا در شرایط آزمایشگاهی در مقایسه با کنترل مثبت (مترونیدازول) نشان می دهد. میانگین درصد کشندگی نانو ذرات طلا با افزایش غلظت و زمان مجاورت افزایش به نحوی که در غلظت 3/0 میلی گرم/میلی لیتر از 62% در 5 دقیقه به 96% در 180 دقیقه افزایش می (p<0.05). نتایج بررسی هچنین نشان می دهد که با افزایش زمان مجاورت کیست های ژیاردیا لامبلیا با نانو ذرات طلا بیشترین اثر کشندگی از 78% در غلظت 05/0 میلی گرم/میلی لیتر تا 96% در غلظت 3/0 میلی گرم/میلی لیتر افزایش می یابد (p<0.05). در نتیجه با توجه به غلظت های نانو ذرات طلا استفاده شده در در مقایسه با مترونیدازول، تاثیر کشندگی نانو ذرات طلا در غلظت 3/0 میلی گرم/میلی لیتر تقریبا مشابه میزان تاثیر داروی مترونیدازول به عنوان داروی انتخابی در درمان ژیاردیا لامبلیا است.
    نتیجه گیری
    بنابراین بر طبق نتایج حاصل از این مطالعه نانوذرات طلا در غلظت 3/0 میلی گرم/میلی لیترار بعنوان یک ترکیب موثر جهت از بین بردن کیست های انگل ژیاردیا در شرایط آزمایشگاهی می تواند مور استفاده قرارگیرد. لذا مطالعات دیگر در آینده بر روی حیوانات آزمایشگاهی(In vivo) توصیه می شود.
    کلیدواژگان: ژیاردیا لامبلیا، مرحله کیستی، نانو ذرات طلا، شرایط آزمایشگاهی
  • آذر جعفری، شهربانو پرجمی برجویی، سمیه رئیسی، مرتضی هاشم زاده چالشتری، سپیده میرج* صفحه 38
    زمینه و هدف
    پره اکلامپسی یک بیماری شایع بارداری با اتیولوژی ناشناخته می باشد. یکی از فرضیه ها در مورد اتیولوژی پره اکلامپسی، توارث پره اکلامپس ی می باشد. MTHFR آنزیمی است که نقش کلیدی در متابولیسم اسیدفولیک دارد و جهش در ژن کدکننده این آنزیم باعث کاهش فعالیت این آنزیم می شود، بنابراین سطح هموسیستئین خون افزایش می یابد که باعث بیماری عروقی و در نتیجه پره اکلامپسی می شود. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط پلی مورفیسم C677T ژن MTHFR با بروز پره اکلامپسی می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مورد-شاهدی بر روی 129 زن باردار مبتلا به پره اکلامپسی و 125 زن باردار سالم انجام گرفت. پلی مورفیسم C677T ژن MTHFR به روش PCR - RFLP بررسی شد.
    یافته ها
    فراوانی ژنوتیپ های CC، CT و TT پلی مورفیسم C677T ژن MTHFR در بیماران به ترتیب 4/57، 8/38 و 9/3 درصد و در گروه کنترل 6/53، 40 و 4/6 درصد بود و اختلاف معنی داری با هم نداشتند(05/0 >. p). اما فراوانی افراد هموزیگوت برای آلل T (ژنوتیپ TT) در گروه کنترل بالاتر از گروه بیمار بود که البته از نظر آماری معنی دار نبود (4/6 درصد در مقابل 9/3 درصد، 36/0 = p). همچنین فراوانی آلل نادر T در گروه پره اکلامپسی 3/23% درصد و در گروه کنترل 4/26% درصد بود.
    نتیجه گیری
    بین پلی مورفیسم C677T ژن MTHFR و بروز پره اکلامپسی هیچ ارتباطی وجود نداشت ولی به نظر می رسد که ژنوتیپ TT یک نقش پیشگیری کننده از بروز پره اکلامپسی داشته باشد.
    کلیدواژگان: متیلن تتراهیدروفولات ردوکتاز(MTHFR)، پلی مورفیسم، پره اکلامپسی، واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR)، چندشکلی قطعات برش یافته (RFLP)
  • نادر زرین فر، مجید اکبری، مجتبی شرفخواه* صفحه 47
    زمینه و هدف
    براساس مطالعات، سرانه مصرف آنتی بیوتیکی در ایران، قابل توجه می باشد. از آن جا که ظهور ارگانیسم های مقاوم به درمان آنتی بیوتیکی یک مشکل جهانی در جامعه و بیمارستان محسوب می شود، هدف از این مطالعه بررسی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی باکتری های گرم منفی جدا شده از بیماران بستری در دو بیمارستان آموزشی و غیر آموزشی شهر اراک، ایران، می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی – مقطعی، به مدت یک سال (خرداد 91-خرداد92)، شامل تمام نمونه های ارجاعی به آزمایشگاه میکروب شناسی بیمارستان های امیرالمومنین(ع) (بیمارستان آموزشی) و امام خمینی (ره) (بیمارستان خصوصی) بود. باکتری های گرم منفی جدا شده، برای آنتی بیوتیک های با اهمیت مورد استفاده در بالین با استفاده از روش دیسک دیفیوژن مورد تست حساسیت قرار گرفتند.
    یافته ها
    از مجموع 846 نمونه تهیه شده از بیماران هر دو بیمارستان، 520 (5/61 درصد) نمونه مربوط به باکتری های گرم منفی بود، که از این تعداد 3/63 درصد نمونه ها مربوط به ای.کولای بود. شیوع ارگانیسم های گرم منفی در بیمارستان آموزشی، 8/79 درصد و در بیمارستان غیر آموزشی2/20 درصد بدست آمد (097/0P=). بین شیوع باکتری های گرم منفی ESBL (Extended-Spectrum Beta-lactamase) یا بتا لاکتاماز وسیع الطیف، بین دو بیمارستان تفاوت معناداری وجود داشت. (003/0p=)
    نتیجه گیری
    بین شیوع باکتری های گرم منفی ESBL در دو بیمارستان تفاوت معناداری وجود داشت، در نتیجه اجرای برنامه مراقبت برای بررسی الگو های مقاومت آنتی بیوتیکی به طور منطقه ای توصیه می شود.
    کلیدواژگان: آنتی بیوتیک، بتا لاکتاماز، باکتری های گرم منفی
  • سمیه قادری*، فاطمه علایی کرهرودی، پارسا یوسفی چایجان، نویده نصیری اسکوی صفحه 61
    زمینه و هدف
    بستری شدن کودک در بخش مراقبت ویژه کودکان(PICU) تجربه ای تنش زا برای والدین است. تنش زیاد در پدر می تواند کاهش سازگاری روانی و مشکلات متعاقب را به دنبال داشته باشد. پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر مشارکت پدر در مراقبت از کودک بستری در PICU بر تنش و راهبردهای تطابقی وی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک کارآزمایی بالینی است که بر روی 60 پدر دارای کودک بستری در PICU در دو گروه مداخله و کنترل انجام شد. در گروه مداخله مشارکت پدر در مراقبت از کودک طی 5 نوبت در طول 5 روز انجام گردید. میزان تنش و راهبردهای تطابقی پدران گروه مداخله قبل و بعد از دوره مشارکت و گروه کنترل قبل و بعد از یک دوره زمانی 5 روزه، سنجیده شد.
    یافته ها
    میزان تنش پدران در گروه مداخله بعد از مشارکت به طور معنی داری کاهش یافت(001/0 p˂) اما در گروه کنترل بعد از طی دوره زمانی تفاوت معنی داری دیده نشد. همچنین پدران هر دو گروه از راهبردهای تطابقی مشابهی که اغلب هیجان محور بودند، استفاده نمودند.
    نتیجه گیری
    پدران کودکان بستری در PICU تنش زیادی را تجربه می کنند. مشارکت آن ها در مراقبت از کودکانشان در کاهش تنش و رسیدن آن ها به حداکثر سازگاری با بیماری، درمان و مراقبت های کودک بسیار موثر است.
    کلیدواژگان: راهبردهای تطابقی، مشارکت پدر در مراقبت، کودک بستری، بخش مراقبت ویژه کودکان، تنش
  • داوود کاظمی صالح، زهرا جوزانی، امید آثار*، ایمان لطفیان صفحه 70
    زمینه وهدف
    حوادث قلبی ناشی از بیماری عروق کرونر (CAD: Coronary Artery Disease) شایعترین علت مرگ و میر در دنیا می باشد. ازطرفی کمبود ویتامین D به عنوان یکی از عوامل موثر در بروز این بیماری مشخص شده است. با توجه به شیوع بالای کمبود این ویتامین در ایران در این مطالعه به بررسی میزان شیوع کمبود ویتامین D در بیماران تحت آنژیوپلاستی، تاثیر جنسیت در این مورد و رابطه آن با شدت بیماری عروق کرونری می پردازیم.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی سطح سرمی 3 (OH)D 25 در 149 بیمار تحت آنژیوپلاستی طی خرداد تا شهریور 1391 بیمارستان بقیه الله (عج) اندازه گیری شد. بیماران مبتلا به نارسایی کلیوی (Cr > 2 میلی گرم بر دسی لیتر)، بیماری کبدی، تحت درمان با گلوکوکورتیکوئید یا داروهای ضد صرع از مطالعه حذف شدند. تجزیه و تحلیل آماری داده ها با نرم افزار 21 SPSS انجام شد. آزمونهای کای-اسکوار و t تست استفاده گردید و 05/0 p< از نظر آماری معنادار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    شیوع کمبود ویتامین D در بیماران 2/77 درصد بود (بیماران مذکر 86 درصد و بیماران مونث 5/62 درصد). (0005/0 p=) شدت کمبود ویتامین D با تعداد رگ درگیر در جنس مذکر رابطه داشت. (046/0 p=) در بیمارانی که مورد آنژیوپلاستی کرونر راست قرار گرفته بودند، کمبود ویتامین D با طول استنت رابطه داشت (041/0 p=).
    نتیجه گیری
    الگوی تاثیر کمبود ویتامین D در مردان و زنان متفاوت به نظر می رسد. انجام تحقیقات تکمیلی در این زمینه کمک کننده خواهد بود.
    کلیدواژگان: آنژیوپلاستی، بیماری عروق کرونر، ویتامین D
  • ندا مخبریان*، فروزنده محجوبی، راضیه پوراحمد، مجتبی علیوندی صفحه 76
    زمینه و هدف
    دلیل اصلی عدم مو فقیت شیمی درمانی، مقاومت دارویی چندگانه می باشد. مهمترین علت مقاومت دارویی، پمپهای وابسته به ATP مانند MDR1 هستند که باعث خروج دارو از سلول ها می شوند.ژن MDR1 بسیار پلی مورفیک می باشد و به نظر می رسد این پلی مورفیسم ها بر روی بیان ژن و در نتیجه پاسخ به درمان موثر است.هدف از این مطالعه بررسی پلی مورفیسم C1236Tژن MDR1 و ارتباط آن با پاسخ به درمان درکودکان مبتلا به لوسمی لنفوبلاستیک حاد بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی تحلیلی پلی مورفیسم C1236T ژن MDR1 در 44 کودک مبتلا به لوسمی لنفوبلاستیک حاد و 40 فرد سالم توسط تکنیک ARMS-PCR مورد بررسی قرار گرفت. همچنین ارتباط این پلی مورفیسم با پاسخ به درمان نیز مورد بررسی قرار گرفت.از نرم افزار SPSS و تست مربع کای برای آنالیز داده ها استفاده گردید و05/0 P< معنی دار محسوب شد.
    یافته ها
    گروه کنترل و بیماران از نظر فراوانی آلل ها و ژنوتیپ تفاوت معنی داری با هم نداشتند (876/0=P).همچنین بین کسانی که به درمان پاسخ داده بودند و آنهایی که به درمان پاسخ نداده بودند از نظر فراوانی ژنوتیپ تفاوت معنی داری دیده نشد (304/0= P).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که بین پلی مورفیسم C1236T با پاسخ به درمان ارتباط ندارد و نقش این پلی مورفیسم در بیان ژن MDR1 در لوسمی لنفوبلاستیک حاد کودکان و پاسخ به درمان مورد سوال می باشد.
    کلیدواژگان: لوسمی لنفوبلاستیک حاد، C1236T، مقاومت دارویی، MDR1
  • الهام وسدی*، حامد برزگر، محبوبه برجیان فرد صفحه 84
    مقدمه
    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر 8 هفته تمرین استقامتی و رژیم غذای پرچرب بر مقادیر عامل نوروتروفیک مشتق از مغز (BDNF) در هیپوکمپ ر ت های نر بالغ بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش تجربی 28 سر رت نر نژاد ویستار (با سن 8 هفته و میانگین وزن 10±170 گرم)، در 4 گروه مساوی 7 تایی کنترل، تمرین، غذای چرب و تمرین- غذای پرچرب به طور تصادفی تقسیم شدند. گروه تمرین، تحت تمرین استقامتی روی نوارگردان به مدت 8 هفته قرار گرفتند. گروه غذای پرچرب، به مدت 8 هفته رژیم غذایی در دسترس پرچرب دست ساز (40% چربی اشباع، مشتق شده از روغن سویا) دریافت کردند. گروه تمرین- غذای پرچرب نیز تحت همان برنامه تمرینی قرار گرفتند و روزانه رژیم غذای پرچرب با دسترسی آزاد دریافت کردند. مقادیر BDNF با روش الایزا سنجیده شد و داده ها با استفاده از روش آماری آنالیز واریانس یک راهه با 05/0p < تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته های پژوهش حاضر نشان داد، مقادیر BDNF هیپوکمپ پس از 8 هفته، در گروه تمرین نسبت به گروه کنترل و گروه غذای پرچرب افزایش داشت اما افزایش معنی دار نبود (381/0=P و 318/0=P). در گروه تمرین- غذای پرچرب نیز، مقادیر BDNF هیپوکمپ تغییر معنی داری در مقایسه با گروه کنترل و گروه غذای پرچرب نداشت (481/0=P و 407/0=P). همچنین مقادیر BDNF در گروه غذای پرچرب در پایان هفته هشتم، نسبت به گروه کنترل تغییر معنی-داری نداشت (900/0=P).
    نتیجه گیری
    با توجه به پارامترهای حاصل از مطالعه به نظر می رسد، فعالیت ورزشی استقامتی می تواند تا حدودی بر افزایش مقادیر BDNF هیپوکمپ رت ها تاثیر گذار باشد.
    کلیدواژگان: رژیم غذای پرچرب، عامل نوروتروفیک مشتق از مغز (BDNF)، فعالیت ورزشی استقامتی، هیپوکمپ
|
  • Elahe Aslani *, Nooshin Naghsh, Monire Ranjbar Page 1
    Background
    Chronic myeloid leukemia (CML) is a malignant clonal disorder of hematopoietic stem cells which results in increase of myeloid cells، erythroid cells and platelets in the peripheral blood and hyperplasia in bone marrow. The research evaluates the cytotoxic effect of hydro-alcoholic extract of M. polegium before flowering aerial organs on K562 cell line as a model of chronic myeloid leukemia.
    Materials And Methods
    In this experimental trial، Leaves and stems of M. pulegium before flowering collected from Afoos city and extraction using maceration method. K562 cells were cultured and treated with concentrations of extract (12. 5-100 μg/ml) and different times (24،48،72 hour). Cytotoxicity of M. pulegium before flowering extract against K562 leukemia cells was estimated by the MTT test method. The absorbance was measured using an ELISA plate reader at 540 nm. Survey on data accomplished with the use of SPSS15 software and one-way ANOVA test analysis and Tukey test; and p <0. 001 was considered significant.
    Results
    hydro-alcoholic extract of Mentha pulegium before flowering showed the highest cytotoxic effect (IC50=50 μg/ml) and 72 hour after treatment on K562 cell line. in other words، hydro-alcoholic extract of Mentha pulegium before flowering extracts a dose and time dependent cytotoxic effect on K562 cell line
    Conclusion
    Considering the cytotoxic effect of hydro-alcoholic extract of M. polegium before flowering aerial organs on K562 cells، the plant can be considered as a potential candidate for further studies on CML treatment.
    Keywords: cytotoxic, imatinib, leukemia, Mentha Pulegium
  • Maryam Baazm *, Mohammad Reza Darabi, Saeed Babaie, Reza Talebi Page 11
    Background
    One of the side effects of chemotherapy agents is gonadal suppression leading to infertility. The present study examined the feasibility of using a gonadotropin releasing hormone agonist (GnRH-A) in the prevention of busulfan induced azoospermia in prepubertal mice.
    Material And Methods
    In this case and control research، Leuprolide (3. 8mg/kg) was given to prepubertal male mice 2 weeks after or prior to busulfan (40mg/kg) administration. The animals received one or two doses of leuprolide after busulfan administration with 4 weeks apart. Six weeks after the last leuprolide treatment، the sperm parameters were analyzed icluded sperm count and motility according to the World Health Organization criteria.
    Results
    At the time of scarifies، testicular weight were increased in animals receiving leuprolide. In animals receiving leuprolide pretreatment، the percentage of progressive and immotile sperm was significantly (p≤0. 05) increased and decreased respectively. But the percentage of non progressive sperm did not change. The sperm motility in busulfan treated animals with post treatment didn''t change. The sperm count also increased in pretreatment animals but it was not significant (p≥0. 05).
    Conclusion
    The present study demonstrates that leuprolide pretreatment resulted in improvement in sperm motility in prepubertal male mice.
    Keywords: Busulfan, Chemotherapy, Leuprolide, Sperm parameters
  • Mahmoodreza Baghinia *, Seyyed Mehdi Shariatzadeh, Neda Baghinia Page 19
    Background And Aim
    Prostate cancer is one of the most prevalent type of cancer and the second cause of death among American men. Its prevalence has a direct relationship with increasing age. The present study was carried out to determine the level of prostate specific antigen (PSA) and calcium level in blood in men with prostate cancer and BPH in Arak.
    Material And Methods
    In this prospective study، out of 400 Arak males، were selected from different inner-city areas through cluster sampling during a period of two years (august 2011-august 2012). After the population was approved to have the necessary criteria to be included in the study، their PSA and calcium level was measured and its mean in over 40 years. In order to determine mean difference among the seven groups T-test analysis; and to determine «PSA» PSA Assay and Tandem-R kits were utilized and for measurement of serum calcium used from pars azmoon kit.
    Results
    in this study there was a markedly relationship between age and serum calcium and serum PSA in both groups. in this way that there was a negative relationship between age and serum calcium and a positive relationship between age and serum PSA.
    Conclusion
    With respect to the findings of the study، it could be confirmed that was a markedly relationship between serum PSA and serum calcium only in prostatic cancer patients،according to this study in future maybe we used serum calcium as a tumor-marker for screening for prostate cancer.
    Keywords: Prostate specific antigen, calcium, prostate cancer, prostate hyperplasia
  • Zahra Bavand, Shirzad Gholami *, Soheila Honari, Bahman Rahimi, Negin Torabi, Hamed Borabadi Page 27
    Background and
    Purpose
    Giardiasis is the most common infectious diseases of medical parasitology and public health in our country and in many countries is important. Accourding the importance of treating the disease، particularly parasite resistance to drugs. Thus، the aim of present study was investigated the effect of gold nanoparticles on Giardia lamblia cyst stage of the in vitro.
    Materials And Methods
    In this experimental study، Giardia cysts from contaminated fresh feces were collected and concentrated with use 0. 85 M sucrose methods for isolation of cysts. Samples after counting with Noubar slide were stored at 4 ° C. The gold nanoparticles at concentrations of 0. 05، 0. 1، 0. 3 mg / ml prepared and verified، the particle size was determined. The effect of different concentrations of the nanoparticles at 5،15،30،60 and 180 minutes was evaluated and compared to control groups (metronidazole). Data from the study were recorded and analyzed with T-test and Chi-square by used Spss software.
    Results
    The results of the cytotoxic effect of nanoparticles on the different concentration and time of Giardia lamblia cysts in vitro compared with the positive control (Metronidazole) shows mean percent of effect gold nanoparticles increased with increasing concentration and exposure time، so that the concentration of 0. 3 mg / ml from 62% at 5 min to 96% at 180 min increased (p <0. 05). Also، the survey results show Giardia cysts with increasing exposure time، killing effect of gold nanoparticles at a concentration of 78% in 0. 05 mg / ml to 96% at a concentration of 0. 3 mg / ml greatest increased (p <0. 05). As a result، the concentration of gold nanoparticles in comparison with Metronidazole has the most effect gold nanoparticles at a concentration of 0. 3 mg / mL، almost the same effect of Metronidazole as the drug of choice in the treatment of Giardia lamblia.
    Conclusion
    Therefore، the results of this study، gold nanoparticles at a concentration of 0. 3 mg / ml as an effective combination for killing Giardia lamblia cysts in vitro can be used. Thus، future studies on laboratory animals (In vivo) are recommended.
    Keywords: Giardia lamblia cyst stage, Gold nanoparticles, In vitro
  • Azar Jafari, Sharbanuo Parchami Barjui, Somaye Reiisi, Morteza Hashemzadeh Chaleshtori, Sepideh Miraj * Page 38
    Background
    Preeclampsia (PE) is a serious problem of pregnancy and its etiology is still unknown. The inheritance of preeclampsia is one of the theories regarding to the etiology of preeclampsia. Methylenetetrahydrofolatereductase (MTHFR) is a key enzyme in folate metabolism and the C677T polymorphism of the MTHFR gene is associated with decrease MTHFR activity، and therefore cause higher blood levels of homocysteine and leads to vascular disease that can be the reason of preeclampsia. The aim of this study was to evaluate the relationship between MTHFR gene C677T polymorphism with PE development in south-west of Iran.
    Materials And Method
    This case-control study was performed in 129 preeclamptic pregnant women and 125 control individuals. The C677T polymorphism of the MTHFR gene was determined by PCR-RFLP method.
    Results
    The CC، CT and TT genotypes frequency of C677T polymorphism of MTHFR gene were 57. 4، 38. 8 and 3. 9percent in preeclamptic women and 53. 6، 40 and 6. 4 percent in control group. They were not significantly different (p=0. 614). However، the frequency of TT genotype was higher in control group (p=0. 36). There was not any significant difference in T allele distribution between preeclamptic women (23. 3%) and control group (26. 4%).
    Conclusion
    Our results showed that there was not any correlation between the C677T polymorphism and PE but the TT genotype of C677T polymorphism seems to be a protective factor for preeclampsia.
    Keywords: MethyleneTetraHydroFolateReductase (MTHFR), Polymorphism, Pre Eclampsia (PE), Polymerase Chain Reaction (PCR), Restriction Fragment Length Polymorphism (RFLP)
  • Nader Zarinfar, Majid Akbari, Mojtaba Sharafkhah * Page 47
    Background
    According to the studies، Iran’s per capita antibiotic consumption is remarkable. Since the emergence of Antibiotic Resistant Organisms (AROs) is considered a global problem in the community and hospitals، this study aimed to investigate the pattern of antibiotic resistance in Gram-negative bacteria isolated from patients in an academic and a non-academic hospital in Arak، Iran.
    Material And Methods
    This descriptive cross-sectional study included all specimens referred to the microbiology laboratory at Amir Al-Momenin Hospital (academic hospital) and Imam Khomeini Hospital (non- academic hospital) in a one-year period from June 2012 to June 2013. The susceptibility of the isolated Gram-negative bacteria against the important antibiotics used in clinical practice was determined using the disk diffusion method.
    Results
    A total of 846 specimens were collected from patients in the two hospitals where 520 (61. 5%) were Gram-negative bacteria، of which 63. 3% were E. coli. The prevalence of Gram-negative organisms in the academic and the non-academic hospital was measured 79. 8% and 20. 2%، respectively (P=0. 097). It was also determined that there is a significant difference between the two hospitals in the prevalence of ESBL (Extended-Spectrum Beta-Lactamase) Gram-negative bacteria (P=0. 003).
    Conclusion
    There was a significant difference between the two hospitals in the prevalence of ESBL Gram-negative bacteria. Therefore، conducting regional surveillance programs to examine the patterns of antibiotic resistance is recommended.
    Keywords: Gram, Negative Bacteria, Anti, Bacterial Agents, Extended, Spectrum Beta, lactamase
  • Somaye Ghaderi *, Fatemeh Alaee Karahrudi, Parsa Iusefi Chaijan, Navideh Nasiri Oscui Page 61
    Background
    Hospitalization of a child in pediatric intensive care unit (PICU) is a very stressful experience for parents. High stress in father can product decline in psychological adaptation and associated problems. The present study aimed to determine effect of fathersʼ participation in the care of hospitalized child in PICU on fathersʼ stress and coping strategies.
    Material And Methods
    This is a clinical trial with 60 fathers with children admitted to the PICU in intervention and control groups. Fathers in intervention group، participated in the care of the child in 5 times، during a 5-days course. Fathersʼ stress and coping strategies were surveyed in intervention group before and after participation course and in control group before and after a 5-days course.
    Results
    Fathersʼ stress in intervention group decreased significantly after participation (p˂0/001) but in control group difference was not significant after time course. Fathers in both groups applied similar coping strategies that majority were emotion focused.
    Conclusion
    Fathers having children in PICU would experience a lot of stress. Their participation in the care of the children would be very effective to decline their stress and reach most adaptation with disease، cure and cares in children.
    Keywords: coping strategies, fathers? participation in care, hospitalized child, pediatric intensive care unit, stress.
  • Davood Kazemi Saleh, Zahra Jozani, Omid Assar *, Iman Lotfian Page 70
    Background
    Cardiac accidents due to Coronary Artery Disease are the most common cause of mortality in the world. On the other hand، vitamin D deficiency is known as an emerging risk factor of this disease. Considering the high prevalence of vitamin D deficiency in Iran we investigated the prevalence of vitamin D deficiency in angioplasty patients، effect of gender and its relationship with Coronary Artery Disease severity.
    Materials And Methods
    In this cross sectional study serum level of 25 (OH) D3 in was measured in 149 patients undergoing PCI between May and September 2013 in Baqiatallah hospital. Patients with renal failure (Cr> 2mg/dl)، liver disease، and those treated with glucocorticoids or anti-epileptic drugs were excluded. Data were analysis with SPSS 21 software. Chi-square and T-Test were used and P value<0. 05 was considered statistically significant.
    Results
    The prevalence of vitamin D deficiency in patients was 77. 2% (men 86% and women 62. 5%) (P=0. 0005). Vitamin D deficiency severity was related to the number of involved vessels in men (P=0. 046). Vitamin D deficiency was related with stent length in patients with right coronary angioplasty (P=0. 041).
    Conclusion
    The effect of vitamin D deficiency on coronary artery disease seems to be different in men and women. Complementary studies are needed to elucidate this issue further.
    Keywords: angioplasty, coronary artery disease, vitamin D
  • Neda Mokhberian *, Frouzandeh Mahjoubi, Razieh Pourahmad, Mojtaba Alivandi Page 76
    Background
    Multidrug resistance is the main reason for unsuccessful chemotherapy. The important reason of drug resistance is ATP dependent pumps shus as MDR1 that extrude drugs from the cell. MDR1 is high polymorphic. it seems that polymorphisms influent on gene expression and response to treatment. The aim of this study was investigation of C1236T polymorphism MDR1 gene and it’s association with response of treatment in childhood acute lymphoblastic leukemia.
    Materials and Methods
    In this descriptive study، C1236T polymorphism of MDR1 was investigated in 44 acute lymphoblastic leukemia childhood and 40 healthy individual by ARMS-PCR technique. Association of this polymorphism with response to treatment was also investigated. Data were analyzed using Chi-squre test and SPSS software. P values < 0. 05 were considered to be statistically significant.
    Results
    There was no significant difference in frequencies of C1236T polymorphism between patients and healthy group (P=0. 876). Frequency of C1236T polymorphism of MDR1 between responder and non responder was not significant (P=0. 304).
    Conclusion
    It seems that there is no correlation between C1236T polymorphism of MDR1 gene and response to treatment. So the role of C1236T polymorphism in gene expression MDR1 in childhood acute lymphoblastic leukemia and response to treatment is still controversial.
    Keywords: Key words:Acute lymphoblastic leukemia, C1236T, Drug resistance, MDR1
  • Elham Vosadi *, Hamed Barzegar, Mahboobe Borjianfard Page 84
    Introduction
    This study was to examine the effects of endurance training and high-fat diet in brain-derived neurotrophic factor (BDNF) in the male adult rat hippocampus.
    Materials And Methods
    Twenty eight Wistar rats were divided into four groups: (1) Regular diet-sedentary (RD-Sed)، (2) Regular diet-Exercise (RD-Exe)، (3) HF-sedentary (HF-Sed)، and (4) HF- Exercise (HF- Exe); RD-Sed group was regarded as control. Animals in exercise groups received 8-wk endurance training and animals in HF groups were exposed to the HF diet for 8-wk. Hippocampal BDNF protein was assessed using commercial ELISA kits and the data were analyzed by one-way ANOVA. Statistical differences were considered significant at P<0. 05.
    Results
    The results showed that the endurance training had no significant increase in BDNF protein level comparison with the RD-Sd and HF-Sed groups; moreover the high-fat diet had no significant effect in BDNF protein level.
    Conclusion
    According to results of present study، looks applications of endurance training can increase amount of hippocampus BDNF protein level.
    Keywords: Brain, Derived Neurotrophic Factor, Endurance training, High, fat diet, Hippocampus